Tøffe testløp

29. mai 2012 av Eskil Gullord No Comments

Denne helga var vi tre juniorer samt lagleder på plass til uttaksløp på Kongsberg. Dette var både uttaksløp til jr.VM, Ungdoms EM, samtidig som det inngikk i Norgescupen. Ekstrem varme, tunge løp, høy lyng og flott villmarksterreng gav varierte inntrykk fra helga!  Sindre Godager lå syk hjemme, og var ikke med nedover. Dermed var det opp til Anders Bergum, Jens Waage og undertegnede å forsvare Gjø-Vard sine farger.

På lørdagens mellomdistanse startet vi ganske likt. Først i mål var Eskil, men ikke veldig fornøyd. Mye bom, og til slutt gav jeg regelrett opp fysisk. Da jeg i tillegg kom i mål hadde jeg glemt å aktivere brikka, så da ble det dsq. Anders ble dermed beste Gjø-Vard løper, men han var heller ikke veldig fornøyd med sitt løp. Han bommet litt for mye, men positivt at løpsformen starter å komme etter litt sykdom og skader. Dermed ble det en 80.plass i guttenes store juniorklasse. Jens fikk det heller ikke helt til å stemme lørdag, og bommet kort og godt litt for mye til å være fornøyd. I mål ble det en 100.plass med over 120 startende i H 17-20.

Etter lørdagens løp var det tre revansjelystne gutter på startstrek søndag morgen. 9.8 kilometer i høy lyng, 30 varmegrader, samt 300 høydemeter skulle bestiges i løpet av søndagen. etter en perfekt start på dagen med knallgod frokost servert av Bengt Erik, var det bare for Jens å komme seg til start.  Han rakk starten med 1 minutt, og la ut i god fart på løypa. Jens passerte ganske bra underveis, og løp i mål til en absolutt godkjent tid i den ekstremt tøffe løypa, som absolutt skilte gutter fra menn! Anders løp og ganske bra søndag, og kom i mål på samme måte som Jens, uten de store bommene, men ganske sliten fysisk. Begge er 17 år, og har enda 3 år med testløp foran seg. Jens ble til slutt nummer 73, mens Anders kom i mål som nummer 55 ! Gamlingen av oss juniorene(altså Eskil) husket å aktivere brikken søndag, og fikk grei flyt i starten. Da bakkene starta kom syra litt for fort, og derifra og inn ble det et slit for å komme seg til mål i akseptabel tilstand.  Da det «runget» på høytaleranlegget ved målgang at «han griner godt på nesen» var det ikke igjen mye krefter, men vel i mål denne dagen på en 30.plass. En grei gjennomføring tross 3 sykdomsperioder og ett skadeavbrekk siste 1 og 1/2 måneden.

Til slutt vil vi takke Bengt Erik for perfekt opplegg rundt helga. God coaching, og en sosial fin ramme rundt turen! Allerede til helga venter NM sprint og jr NM stafett, og vi skal i alle fall løfte oss et hakk! ;D

Merket:

Leave a Reply

(required)

(required)