Gjø-Vard på 282. plass i Jukola

19. juni 2012 av Anders Bergum No Comments

I helga løp 7 av våre løpere Jukola i Finland. Arenaen lå kun 10 kilometer utenfor flyplassen i Helsingfors. Gjø-vard stilte så og si med et rent juniorlag, med en målsetting om en plassering blant de 200 beste lagene i tillegg til å bli beste lag fra innlandet.

Klokken 22:30 var det klart for start. Rekordmange 1670 lag stilte på startstrek, med andre ord mange konkurrenter for Sindre på 1. etappe. Kanskje var spenningsnivået vel høyt, og han gikk på årets største bom for hans del allerede på 1. post. Deretter fulgte en gedigen opphenting fra omtrent å være sist på første post til å veksle som nummer 585.

Deretter var Martin klar for å løpe den 12 kilometer lange 2. etappen. Også Martin fikk en solid bom på første post, men fant etter hvert flyten i det kuperte terrenget og hentet inn 175 plasser, selv om beina ble tunge mot slutten.

På den 3. og lengste nattetappen startet Eskil friskt, og hentet 55 plasser allerede etter 3,3 kilometer. Deretter måtte han roe ned i det kuperte terrenget for å spare anklene sine. Likevel ble det et bra resultat, med en opphenting på totalt 74 plasser.

Debutant i Jukola, Jens, nermest sjokkåpnet på den 4. etappen. Det så ut til å bli et kanonløp for førsteårsjunioren, som hentet inn 58 plasser fram til halvveis i løypa. Desverre fikk han noen bom mot slutten, som gjorde at han falt litt tilbake. Totalt hentet han 20 plasser, noe som absolutt er godkjent for en debutant.

Vår andre debutant, Elling, gjorde definitivt også sin jobb på 5. etappe. Etter litt bom i starten, avanserte han jevnt og trutt i feltet fram mot slutten, der han igjen fikk noen små bommer. Likevel løp han opp laget 4 plasser. Elling mente også selv det var et greit løp, men synes det var uvant og konkurrere på denne tiden av døgnet.

Anders, som etter hvert begynner å bli en rutinert Jukola-løper dro søndag morgen ut på sin 3. Jukola. Løypa ble gjennomført uten de store bommene, og etter et stabilt gjennomført løp, kunne han sende Vegard ut på siste etappe som nummer 270 etter å passert 42 lag ute i de finske skoger.

Løpssterke Vegard løp ut på siste etappe med friskt mot. Han fant tidlig flyten i det til tider krevende terrenget. Midtveis var han på «skuddhold» for å ta igjen de lokale konkurrentene Ringsaker og Hadeland, men fikk deretter en forholdsvis stor bom, og vi måtte bare innse at vi denne gang ikke nådde vår målsetting.

Alt i alt kan vi konkludere med at vi hadde en opplevelsesrik og motiverende tur til Jukola, selv om vi sportslig sett ikke nådde helt opp denne gangen.

Til slutt må vi takke lagleder Hans Jørgen for en super innsats. Han holdt seg oppe gjennom hele natten for å holde styr på laget, og hadde kanskje den tyngste «Jukolaetappen» av oss alle.

Under følger noen bilder fra turen.

Laget før start.

 

Fornøyd men sliten Martin etter å ha kommet i mål på 2. etappe.

 

Eskil «Skjeggstubben» Gullord klar for 15 kilometer nattorientering.

 

Jens klar for 4. etappe.

 

Jens var godt fornøyd med å være i mål.

 

Elling i spurten før veksling til Anders.

 

Anders før 6. etappe.

 

Anders har akkurat lagt ut på 1100 meter merket løype fram mot startpost.

 

Vegard har gjort de siste forberedelsene før siste etappe.

 

Vegard med et fint løpssteg på vei ut i skogen.

 

Merket:

Leave a Reply

(required)

(required)